За най-големия срам

От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак?

……………………………………………………..

И черквата наша, чичо, изгоря,
и школото пламна, и девойки двесте
станаха на въглен – някой ги запря…
Та и много още дяца и невести
А кака и леля, и други жени
мъчиха ги два дни, та па ги затриха.
Още слушам, чичо, как пискат они!
и детенца много на маждрак набиха.

 

Сергей Станишев и екипът му съсипаха най-голямата партия в страната и се подиграха с българския народ. В съботния ден, останах като втрещен след като чух и видях култовото му извинение за възродителния процес. Втрещен предполагам бе и самият Лютви Местан, който побърза да го прегърне, за да не се усети всъщност каква подигравка с милионите българи направи Сергей.

Такъв срам, не бяхме брали скоро. Такъв срам, едва ли има през последните 24 години. В този момент партията БСП показа своето лице, а именно – тя е превзета от ДПС отвсякъде, но най-вече от вътре. Такъв срам, България не е брала никога!

Никога не съм крил, че съм бил с леви пристрастия. Никога не съм крил, че идеологията в която вярвам, е била свързана с тази на БСП. Спорил съм, убеждавал съм, но в съботния ден цялата ми вяра отиде по дяволите. Това вече не е моята партия, на която съм симпатизирал. Това не е партията, в която вярваха и вярват стотици хиляди. Това не е БСП. Това е една омерзена, една изгнила и скапала се от вътре бащиния на самозван политик и кликата му.

В онзи ден след тези “прочувствени слова” на Сергей, съм убеден, че Васил Левски, Христо Ботев, Каравелов и всички дали живота си в борбата с турското робство, са се завъртели в гробовете си. И има защо.

Другаря Станишев направи това, което само поп Кръстю и другите предатели са правели. Предаде България, предаде българския народ, предаде мен, редови гражданин, предаде своите. И предаде българите на тях, на тези които 5 века са клали нашите предшественици – деца, майки, бащи, баби и деди.

Такова коленичене пред ДПС никой никога не е правил. Направи го лидера на милиони. Не, всъщност това го направи гробокопача на милиони. Съвременният поп Кръстю закопа славната история на цял един народ, просъществувал през вековете. Така, както настоящия министъра на културата Петър Стоянович си позволи да принизи Никола Вапцаров до терорист. Така, както други обявиха Левски и Ботев също за терористи. Такава гавра с идолите на България, с историята и с българския народ, аз не помня.

Очаквам другаря Станишев да се извини и за смъртните присъди на 3-мата атентатори от гара Буново, или въобще на цялата организация именувала се “Турско национално-освободително движение в България” създадена през 1985 година и организирала една дузина атентати. Или пък да се извиним и заради Хан Аспарух… Защо не?!

В годините назад хората са вярвали в нещо, което са считали за правилно и историческите епохи са носели своите особености. Ти ли бе другарю Сергей, ще променяш историята?!

Попитахте ли един идеалист дали е съгласен с такова извинение? Попитахте ли един честен българин дали се срамува от “историческата вина пред българските турци за Възродителния процес”? Попитахте ли каква е историята и първопричината за този възродителен процес? Попитахте ли? Попитахте ли поне за съвет Георги Първанов, Агент Гоце, или както там го наричат, който върна тази партия от гроба. Защото първо той, а впоследствие и милионите симпатизанти на БСП ви гласуваха доверие, но вече като водеща партия, а вие, вие сте далеч от характеристиките на истински лидер и политик.

Призовавам, като гражданин на тази държава, като българин, като бивш вече симпатизант на БСП (бил съм и член на тази партия), да подадете веднага оставка, да се извините на всички българи и да забравите вече за политика. Гордост и чест поне мъничко остана ли ви?

Другарю Сергей, махайте се!!!

 

Във помашко село, не знам кое бе,

мене ме запряха нейде под земята.

Аз из дупка гледах синьото небе

и всеки ден плачех за мама, за тата.

По-добре умирвах, но не ставах турка!

Като ни пуснаха, пак в Батак живях…

Подир две години посрещнахме Гурка!

П.П. Да не бъда разбран погрешно. Уважавам много българските турци, уважавам всички с различна вяра.

снимка: безпартиен.ком

About Admin

No information is provided by the author.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>