Gallery Христо Апостолов: 4 месеца си плащам, за да работя…

Изпълнителният директор на Националната волейболна лига (НВЛ) в оставка Христо Апостолов даде съвместна пресконференция заедно с бившия шеф на НВЛ Красимир Илиев.

Апостолов, който продължава да изпълнява функциите си по администрирането на Суперлигата и Висшата лига за мъже и НВЛ за жени, твърдо обяви, че не смята да премисли решението си и твръдо напуска НВЛ заедно с Краси Илиев.

“Когато не се взимат безпринципни решения е трудно да се работи. Научих съвсем случайно от помощник треньора на Пирин Балканстрой Борис Николов, който е и администратор на отбор, че наказанието им за домакински мачове се отменя. Това стана докато ги уведомявах, че трябва да заявят в коя зала извън Разлог ще домакинстват. До мен бе Любомир Герасимов от Управителния съвет на БФВ и той потвърди, че са отменили наказанието на Пирин. Как и кога е станало? И защо никой не бе уведомил никой от НВЛ нямам обяснение? Никой явно не ни зачита какво правим”, заяви Христо Апостолов.

“Преди няколко седмици когато членовете на УС Петър Кънев и Любо Ганев обявяваха новия спонсор на федерацията г-н Кънев обяви, че всички полуфинали и финали в първенствата за мъже и жени ще се играят в зала “Христо Ботев”. Няколко дни преди това в НВЛ работна група обяви, кои са залите, в които това може да става – Габрово и Бургас – ДА, Дупница и Разлог – НЕ. За зала “Христо Ботев”, говорихме само, че там могат да играят своите мачове столичните отбори…”, допълни Апостолов, който допълни, че през последните 4 месеца си плаща, за да работи.

Тази отговорност очевидно е без значение, тъй като двамата шефове на лигата научават случайно от медийните репортажи за избора на федерацията.

“Бюджетът на НВЛ се формира с пари от федерацията и със собствени приходи от спонсори. Първоначално годишният бюджет е в размер на 250 000 лв, но след това намалява. За тази година БФ Волейбол осигурява 100 хиляди лева, има спонсорски договор със Sportingbet за 60 000 лв, очаквания има и за друг спонсор”,
поясни Красимир Илиев.

“През последните 4 месеца си плащам, за да работя… Разбирайте го както искате”, заяви Апостолов, като по-късно поясни, че е получил за тези месеци по 312 лева.

Източник: sportal.bg

About Admin

No information is provided by the author.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>