Апостолов: НВЛ уж е независима, но решенията се взимат другаде

“Тъй нареченото администриране на Националната волейболна лига не е теглене на програмата и промяна на две-три срещи по време на първенството, както очевидно го разбират някои хора. Всичко, което казвам сега, хубаво или лошо, винаги съм го споделял и с ръководството на Българска федерация волейбол.”  Това бяха първите думи на Христо Апостолов на днешната пресконференция в София, на която той изложи своите причини да подаде оставка като изпълнителен директор на Националната волейболна лига и да напусне Българска федерация волейбол като неин служител.

“В разговор с помощник-треньора на Пирин Балканстрой (Разлог) го бях уведомил за срока, до който трябва да ни информират за залата, в която отборът им ще изтърпи наказанието си за лишаване от домакинство”, започна разказа си Апостолов.  “Когато му се обадих да го подсетя, от него разбрах, че има решение на Управителния съвет за отмяна на наказанието.  Попитах президента на НВЛ Красимир Илиев дали това е съгласувано с него, а той ми отговори, че въобще не е чувал за нищо такова.”

“Още по-неприятно бе решението на УС да възложи на вицепрезидента Владимир Димитров, при цялото ми уважение към него, ресора Национална волейболна лига, каквото и да означава това”, продължи изреждането на причините Апостолов.  “Ако някой е считал, че президентът Красимир Илиев и аз не сме си вършили добре работата, правилно щеше да е да ни го каже по мъжки очи в очи.”

“От много време насам Красимир Илиев се опитва да внесе за разглеждане в УС предложения за изменение на трансферния правилник, които за мен са от изключително важно значение, тъй като регламентират и гарантират правата, както на клубовете, така и на състезателите, но те всеки път биват отложени за следващото заседание.”

“Изключително неприятно ми стана и, когато вицепрезидентът Петър Кънев обяви публично, че полуфиналите и финалите в Суперлигата ще се играят в зала “Христо Ботев”.  Преди това на среща на клубовете обаче бе решено, че Национална волейболна лига ще определи в кои зали ще се играят тези срещи.  Това спокойно можеха да бъдат и залите в Бургас и Габрово например.  Излиза, че НВЛ уж е независима, но решенията се взимат другаде. Тя не беше дори информирана за решението за излъчване на срещите в интернет, взето от Българска федерация волейбол.”

“В офиса на федерацията работим пет човека и всеки се занимава с какво ли не.  Неслучайно се шегуваме, че сме общи работници, тъй като се занимаваме с всичко”, завърши изложението си вече бившият изпълнителен директор на НВЛ.

Източник: bgvolleyball.com

About Admin

No information is provided by the author.

2 Comments

  1. Ице, грешен източник си сложил :-) Това лично аз съм го писал в BGvolleyball.com ;-) По твои думи, разбира се, но все пак аз съм си направил труда да ги оформя катописмен материал. Поздрави и успех на блога!

  2. Admin

    gotovo, niki. Izvinqvam se za gre6kata, ne e umi6lena, predpolagam se dose6ta6 kak e stanala. Izvinqwaj 4e otgovarqm na latinica, nosam ot telefon. Priqtni po4ivni dni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>