За дълговете на БФВ и кой лъже?!

Отварям днес сайтовете и какво да видя-навсякъде се цитира материал на „24 часа” със заглавие: „Волейболът затъна в дългове”. Да, федерацията наистина е затънала, но не заради причините описани от медията – „държавата не е изплатила около 1,7 млн лева от обещаното за световна лига и двете олимпийски квалификации…” и се припомня, че Бойко Борисов обеща допълнителното финансиране по време на откриването на зала „Арена Армеец София”. Ще припомня, че той тогава обеща сумата от 2 млн. лева. И редовия читател чете че вместо 2 млн. лева, БФВ е получила около едва 300 бона. Брех! Евала на волейбола за невероятното геройство. Да, да, ама не.

Знаете ли, мислех да мълча, и да не се занимавам повече с БФВ. Ама… Не искам да вярвам, че някой новоизлюпен пиар или човек от волейболната централа си е позволил да подведе, не, да излъже умишлено журналистът от въпросната медия. Така че, вече ще коментирам и казвам нещата с истинските им имена, така, както трябва да се прави и както винаги съм правил, докато бях активен служител във волейболната централа.

Айде сега да си кажем и истините, за информация на въпросния журналист сътворил материала.

БФВ е получила сумата от 2 млн. лева на три транша! Нека да отрекат от БФВ дали е така. Очаквам отговор и от Министерство на спорта да отрекат или потвърдят информацията, защото това е камъни по тяхната градина. И ако се окаже, че е получена, какво правим тогава?! Очевидно някой лъже – журналистът, информаторът на журналиста, Министерство на спорта или Бойко Борисов?! Кой?

За финансовото състояние на волейболната централа е безумно да се говори. След домакинство на форум, какъвто са финалите на Световна лига, всяка една страна-домакин като дръпне чертата е на печалба от поне 1 млн. евро, за да не кажа и много повече. А в България сме на загуба. Или по-точно БФВ е на загуба. На, голяма загуба. Не искам да квалифицирам подобен род управление, което не може да си продаде най-успешния продукт. Квалификациите ги направете вие, уважаеми читатели. Изводите са за вас. Аз не искам да ги коментирам, защото ще си изпусна нервите и трябва да използвам нелицеприятни квалификации.

Надявам се да ме опровергае ръководството на БФВ и да излезе пред хората, обяви и покаже как е на печалба от дори 1 лева.

Хипотеза. Ами ако задълженията на БФВ са за над 600 000 лева?!

Ако хипотезата ми е правилна, то поне дано са почнали да ги намаляват и разплащат. И то в най-успешната година за родния волейбол. Именно зад чийто успехи се крият от ръководството на БФВ, приписвайки си като техен. Друг е въпросът, че тези успехи не са заради ръководството, а въпреки него, въпреки нас, въпреки всички скандали.

Много ми е интересно какви суми ще опишат като привлечени от спонсори и рекламодатели за финалите на Световна лига. Само за нея. Защото само за нея, пак ще се повторя, трябваше да сме на чиста печалба от поне 1 млн. лева, за да не кажа евро.

С няколко думи за цитираните дължими суми към „Аеротур” и хотелите, съответно – над 183 000 за самолетни билети и над 50 бона към Гранд Хотел „Варна” и парк-хотел „Витоша”. Умопомрачително безумна сума за самолетни билети. Не знам как стои въпросът с хотелите в Габрово, Смолян, Благоевград и къде ли още не, където сумите не са също никак малки. А дали са изплатени не знам, съмнявам се, но се надявам да са изчистени или поне да е започнато някакво частично разплащане. Така, както се започна с „колосалната” сума от близо 8 000 евро на белгийския „Нолико”, за която хората чакаха три месеца. И тук ще цитирам култовия Любо Ганев пред „7 дни спорт”: „Екипировката не е платена изцяло, има още няколко дребни задължения. Но всичко ще бъде изчистено”. Пари от рода на 183 бона за билети и 50 бона за само два хотела са „дребни суми”, то какво да кажем за другите разходи – за екипировка, за други хотели (например за „Обзор и Изгрев” в Златни пясъци), за организация на двете олимпийски квалификации и световна лига?! Явно и те са дребни. Ама станаха май много дребните, абе направо едрички… Като са дребни сумите, айде от УС на БФВ да ги осигурят и да се разплатят. Очевидно е, че ръководството не смята за нужно да осигурява допълнителни пари от реклами и спонсорства, защото явно има достатъчен финансов ресурс.

Но за разходването на парите ще говоря друг път.

Дами и господа от БФВ, вместо да се занимавахте с четене на изказвания на Радо Стойчев, Матей Казийски и кой ли още не, и с писане на безмислени декларации в най-тежките моменти по време на квалификациите и Световна лига, трябваше да се занимавате с това, за което тичаха като обезумели 15-ината наивника, които се справяха с организацията, въпреки всички препятствия и проблеми.

Но и за нея ще говоря друг път.

И за много други неща ще говоря, защото истината трябва да се казва и да не се премълчава.

 

Очаквайте продължение…

 

Снимка: manager.bg

About Admin

No information is provided by the author.

6 Comments

 1. Stoyan

  Браво ! Време е Даньо и сие да обясняват ! С интерес ще следя блога от далечна Германия !

 2. Blackwater

  Твърдо съм зад позицията,че в БФВ е пълно с лъжци и крадци.КРАЙНО ВРЕМЕ е някоя институция(която и да е,имаща божествената особеност да е стъпчица над Даньо) да се наеме с отговорността да ни отърве от хората,убиващи любимия ни спорт!
  Приятелска забележка-имаш много сериозни проблеми с граматиката.Ако имаш намерение да правиш блога публичен и искаш да се приема сериозно,обърни внимание :)

 3. Brego

  Влизайки в темата на предния коментар -> след като е видно, че няма институция в държавата, която да поиска сметка на БФВ за законовите своеволия, резонно възниква въпроса “Кой осигурява такъв сигурен гръб на ДЛ и сие?”
  Господин Апостолов, бихте ли се престрашили да осветлите широката публика с отговор на един такъв въпрос?
  А иначе похвала за блога! Всеки опит за осветляване на мизериите там ще доведе само позитиви!

  • Admin

   Благодаря на всички за мненията. Да, грешки пунктуационни и граматически вероятно имам и ще имам, ще се опитам да ги минимизирам, но все пак някой път в бързането – се получават. Що се отнася до това кой кого държи – очевидно има хора зад гърба си. Кои са, мога да гадая, но само на база слухове и “чул от тук, чул оттам”. Затова не бих искал да влизам в такива подробности и излишни твърдения, които няма как да докажа или потвърдя с нещо конкретно.

 4. ton4eto

  Сигурна съм, че има още много неща за разказване. Пожелавам кураж да ги изнесете всичките постепенно. И дано наистина намерим отговор на въпроса защо Даню е над всички в тая държава?

 5. Поздравявам ви за статията и силно се надявам сганта от БФВ да се изнесе колкото може по-скоро. Колко жалко, че всички тези скандали съвпадат с първите ни големи домакинства, толкова срам берем пред света, а Лазаров и Ганев дори не осъзнават какви колосални простотии правят. Жалко и че никой от УС не смее да стане и да каже нещата както са.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>