Пет размисли и…да помогнем на БФВ!

Айде стига щуротии и глупости. В БФВ очевидно се занимават с всичко друго, но не и с волейбол. Поне това показват последните действия или по-точно бездействия. Ако има досадни и елементарни правописни или пунктуационни грешки, извинете ме, часът е 01.30 часа през нощта.

Мислех да спра да пиша и да не коментирам вече БФВ, ама… То и да не искаш, те с действията си, или пак повтарям с бездействията си, всячески те „ръчкат“ да им кажеш 2-3 думи. Няма да бъда брутален и настъпателно хаплив, но ще отбележа някои моменти. Всъщност, като се замисля, истината е много проста. Това са възможностите на управляващите централата. Няма за какво да им се сърдим. Очевидно съм имал по-големи очаквания към тях, но явно е това тавана на силите, мисленето и ръководенето. Очевидно трябва много да им се помага. Така че, отправям апел, кой както може и с каквото може, разбира се, да им помага. Аз днес ще го направя с някои „подсещания“, защото очевидно имат много, ама мноооого работа. Но да карам по ред.

  1. Чета днес в bgvolleyball.com един материал „БФВ съкрати сезона в Супер лигата при мъжете“. Защо? Безумно решение отвсякъде. При условие, че има приета Наредба (обяснявам за тези от БФВ, които не знаят какво е това – Начина и условията за провеждане на шампионат) от клубовете, пак повтарям – от клубовете, какво по дяволите е това решение – да няма турнир на първите осем. Вариантите са: Или някой не е бил в 1-и клас и не знае буквите, за да прочете написаното, някой (който отговаря за т.нар. НВЛ, а какво остана от нея всъщност?) немърливо, дори престъпно бих казал си е свършил работата, или има някакво логично обяснение. Аз лично трудно откривам отговор ако е последното. Ако има логично обяснение, ще се извиня, разбира се. Да идваше края на света около 10-и април 2013 година например, съм съгласен – поне да имаме шампион. Вероятно след първенството ще има Купа на България. С други думи, който отпадне на плейофите, след това ще тренира за здраве около месец, пък може да изиграе 1-2 мача. А спонсорите ще се чудят за какво си дават парите – за има няма 4-5 месеца активен сезон. Е, после защо бягат. То не е и само това причината де, ама да не засягаме тази тема сега.

Съгласен съм да се правят промени по средата на сезона, но поне попитайте клубовете или обяснете. Защото тази Лига всъщност е сбор от клубове, едно семейство на едни идиоти, благодарение на които, някои седят в офисчета, други харчат стотици хиляди за пътувания насам-натам и „лобиране“ по най-скъпите ресторанти и т.н. Обяснете на тези хора, приятели, колеги… Като на хора, които си дават собственото здраве, пари и ресурс, за да правят волейбол. Защото в последните 2 години (това е времето, през което съм бил пряк свидетел) сме правили промени, но всичко е ставало очи в очи с клубовете, така както се прави, така както го правите само преди изборно Общо събрание. Спокойно, господа и дами от УС на БФВ. Никой не ви ще мястото, но поне не се гаврете с клубния волейбол. Поне него го оставете на мира, не го съсипвайте, както направихте с женския волейбол. Поне него оставете, моля ви, като към бивши колеги.

А сега сериозно: Корегирайте си грешките в първенството. Обяснявам само началото за Наредбата, защото явно някой не е в час, а след това мисля, че не е трудно да се „разчете“ как е направена като дати и защо. Наредбата е съобразена с Купа на България. Направена е така, че да няма клубове, които да тренират за този дето клати вятъра 3-4 седмици че и повече, за да изиграе накрая още един мач от Купата например. Да не продължавам, нали, ще се оправите и сами натам. Все пак, ако не можете, ОК, итайте, няма лошо.

  1. Какво стана със сървъра на, Бог да я прости „НВЛ“. Айде малко да свършим нещо, а? Стига сме вършили всекидневните глупости и поне си заработваме заплатите (моля да ме извинят 2-мата „общи работници“ и доцент Илиев, за които това не се отнася и които си скъсват задниците, за разлика от други). Обяснявам, сървърът бе закупен от НВЛ с осигурени за това от НВЛ пари. Идеята бе, клубовете да качват всеки един свой мач от Супер и Висша лига, а не да пращат дискове, каквато бе практиката. Срещу едногодишна такса, клубовете имаха достъп и 2 години го ползваха. Теглеха мачове статистиците, анализираха ги, разменяха скаути, треньорите наблюдаваха повече срещи, клубовете вече не пращаха дискове за по 100 лева в чужбина всеки един от тях, а даваха достъп на чуждите клубове да изтеглят мачове за даден играч, треньори от младежките национални гарнитури използваха сървъра, за да разменят с колегите си от Европа мачове на своите съперници, че дори и Марчело Абонданца и неговия статистик го ползваше последната година, за да следи изявите от всеки кръг на момичетата от България. Уф, да не продължавам с другите позитиви от този сървър.

А сега сериозно: Майка му стара, 250 лева струва месечно ползването на сървърно помещение с качествен интернет. Фирми осигуряващи такава услуга, има няколко. Айде някой да поработи 2 часа, максимум 2 часа ще отнеме цялата процедура, за да тръгне сървъра.

  1.  Нямаше да има сътресения в т.нар. „администриране на НВЛ“. Алоу, защо развалихте Комисия Супервайзери?! Или е поредната щуротия или има друга причина. Хората от тази комисия работеха сериозно и коректно, ама някой е цар на „като върви нещо, дай да го съсипеме“. За да докараме нещата до там, че за има няма един сезон, на няколко мача да няма такъв делегат. Последните 2 години не се е случвало, а сега май стана навик. Защото само аз зная за няколко при мъжете и жените.

А сега сериозно: Възстановете Комисия Супервайзери. Координация в момента няма и хаосът е пълен. И защото едва ли ще вземете адекватни мерки, просто давам два варианта – пуснете сайта на БФВ и така, както сме го правили от НВЛ да обновяваме всекидневно нарядите и промените в тях, правете и вие. Съдиите и делегатите ще могат да гледат нарядите си. Другият вариант- докато пуснете сайта, пуснете сървъра и приблизително същото упражнение го направете там. А сайта кога ще заработи, прощавайте?

  1. Интересно ми е докога хора, които са на сериозни позиции в Комисиите на ФИВБ у нас ще бъдат „г-н Никой“. Имам предвид Живко Жечев и Светослав Златарев. Първият е Председател на една от най-влиятелните комисии, а другият член на съдийската комисия. Цял свят познава Живко Жечев. Дори президента на БФВ во главе с неговите една дузина вицета, подвицета и т.н. събрани на куп, пак не могат да съберат толкова вот, колкото Жечев. Просто е защо, защото човекът се е доказал. Използвайте го, има за какво. А Златарев, каква е ролята му в НСКВ?! Никаква, защото го няма. Какъвто ще да е, той е Българска федерация волейбол в съдийската комисия на ФИВБ. Само да ви подсетя, така де да ви кажа, защото едва ли сте в час, а и не ви вълнува. Съвсем наскоро предстои много важно заседание на съдийската комисия. Подсещам. Обадете се на Златарев, поканете го в новия офис, кажете му колко сте велики, после му споделете как сте разочаровани от мен, как не сте го очаквали, какъв неблагодарник съм и предател, каква мръсна долна гад съм, оплюйте ме (все пак тези мои словоизлияния ще са се вече появили) и след това изкоментирайте мерки, за да се върне Бг съдийството там, където му е мястото. Защото къде е родното съдийство в Европа – има ли ни на Олимпиада, Световно, Европейско…? Не, и скоро няма да ни има. Защото след 4 години ще връчвате пак награди на Стоян Костов и другите ветерани в съдийството. Просто, защото не работите да създадете техни наследници.

А сега сериозно: Използвайте ги да лобират за България в международните структури. Вашето лобиране го знаем вече как става. Използвайте ги да помогнат на българския волейбол.

  1. Да питам ли за индивидуалните класации? Айде де, айде ръководството на БФВ да се размърда. Класации за „най-добър посрещач“, блокировач, изпълнител на сервис, нападател, разпределител и т.н. Защото аз не съм ги виждал да са се появявали някъде, камо ли на сайта на БФВ. Това сме го правили в НВЛ, така че… не е трудно.

Стана вече късно и смятам да си лягам. Пък и предстоят празници. Има какво още много да кажа, ама нека да спра до тук. Надявам се, че поне съм подсетил за някои елементарни неща тези, които обещаха, че няма да допуснат катаклизми в „т.нар. администриране“. Е, вие не допуснахте катаклизми, вие направо разказахте майката на шампионата.

И понеже знам, че ще почнете да плюете по мой адрес, както обикновено се прави срещу всеки, който е посмял да не е с вас, ще ви кажа едно:… Весела Коледа и весело изкарване на празниците. Най-искрено, без грам ирония, пожелавам само хубави неща на целия Управителен съвет, на цялото ръководство и на целия административен апарат. Да са живи и здрави още дълги години и тези, които се чудеха как да ме уволнят дисциплинарно. Сериозно ви го пожелавам. Не съм злоблив, но за истината и правдата…се боря до край.

С найприятелски и колегиални чувства оставам,

Ваш смехурко Христо Апостолов.

 

снимка: Интернет

About Admin

No information is provided by the author.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>