Намигвам на БФВ, за да се сетят

100% успех за всички проекти на клубове, които консултирах за кандидатстване за финансиране пред МФВС!

Ето ви flash news.

Не като „Сайтът е в процес на разработка!”. Не е заяждане с новия портал на БФВ, защото три месеца го чакам тоя портал ама най-накрая открих само flash news. Това дори няма да го коментирам. В сайтът на CNN няма подобно нещо, а в световно известните медии, където има, се казва breaking news, защото другото е просто скриптърски език. Но както и да е, приемете това с намигване. Приятелско намигване, разбира се, сериозно. По-сериозно е, че спешно трябва да се припомни, че трябва графа „контакти”, лице за контакт, адресите на офисите, защото има хора, които не знаят къде се намира волейболната централа, а не са и длъжни. Всеки ден, абсолютно всеки ден в последния месец някой представител на клуб звъни да ме пита имам ли някакви контакти с централата-телефони, факс… Или в новия офис сме инкогнито. Пак намигване. Приятелско, разбира се.

Та, по темата с финансирането и защото съм много горд за 100% успеха. Някой ще каже “мълчи си и помагай, защо трябва да тръбиш”… Да, хваля се, но знам че отзвукът ще бъде такъв, че за следващия проект ще консултирам двойно повече клубове. Да, аз съм част от “Приятели на волейбола” и затова помагаме, защото това е заложено в идеята на сдружението ни. Но помагайте и вие, сериозно. С каквото можете. Все пак волейболът не е на нито един от нас, а на всички, които обичаме този спорт. Ние ще продължим да го правим, безплатно. Няма да цитирам клубовете, защото това си е тяхна заслуга да решат да поискат помощ и трябва сами да се похвалят пред медиите, ако имат желание, разбира се. Само искам да очертая, че това е тенденция и е напълно възможно. Просто трябва волейболните ръководства да се огледат около себе си. Не е само общината, спонсора…, от където можем да получаваме финансова подкрепа. Ето Министерството също отпуска финансиране. Всяка година има проекти. Консултантската безплатна помощ за клубовете по тези проекти и довеждането им до успех е реална помощ на клубовете. Дали ще са 4, 5 или 7 хиляди лева, това са реални свежи пари за детско-юношеските школи. Елементарна сметка ще направя: По 20 клуба на всеки от 3-те основни проекта на МФВС всяка годината да печелят, това са 60 клуба, които ще получат допълнително финансиране между 4 и 10 хиляди лева. При това за екипировка, пособия, треньорски хонорари и т.н. за детско-юношеските си школи. Нали все обясняваме, че това е една от основните цели на БФВ. Крайно време е да се помисли в тази насока. Не да оставяме нещата във въздуха след поредното Общо събрание, на което хвърляме ей така в пространството: “Има проекти към FIVB, CEV, Светия синод или кой знае къде”. Помагам: Разровете се за проекти тази година, има много… Не само по едни 10 топки. Да, дайте ги и тях, но те не стигат до никъде. Аз имам и куп други възможности на ум. Който го интересува, да се свърже с мен, ще помогна, разбира се. На мен графа контакти не ми е нужна.

С намигване,

Христо Апостолов

P. S. Мога да стигна и по-далеч за сайта ама ме е страх, че пак ще го свалят.

About Admin

No information is provided by the author.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>